top of page

Beton terras in tegellook, onderhoudsvriendelijke elegantie

Bijgewerkt op: 20 mei 2022


Uitgewassen beton | Geborsteld beton


Ben je op zoek naar een alternatief voor keramische tegels of tegels van natuursteen voor je terras? Dan is een beton terras in tegellook precies wat je zoekt!


Een beton terras in tegellook is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van een gladde – gepolierde – afwerking tot afwerking in ruwe vorm waarbij je zelf het kleur kan kiezen. Naast de vele mogelijkheden tot afwerking is een terras in beton ook sterk en vorstbestendig, relatief goedkoop en inzetbaar voor verschillende doeleinden..


Onderhoudsvriendelijk terras in beton


Wanneer je kiest voor een beton terras in tegellook is het uiteraard belangrijk dat het beton niet snel vervuild en makkelijk schoon te maken is. Om dit te verzekeren, worden de betontegels vaak met een speciale vloeistof geïmpregneerd of worden de tegels voorzien van een beschermde polyurethaan of epoxy coating. Met deze beschermende toplaag worden vuilafstotende en waterafstotende eigenschappen gecreëerd. Jouw terras in beton wordt daardoor uitermate onderhoudsvriendelijk.


Tegeleffect met gepolierde beton


Een beton terras in tegellook wordt vaak in gepolierde beton gestort, in eerste instantie verkrijg je dan een naadloos geheel. Om alsnog het tegeleffect te verkrijgen, kunnen we achteraf zaagsnedes aanbrengen in het naadloze geheel. Hierbij kan je zelf het formaat kiezen door aan te geven wat de afstand tussen de voegen moet zijn.


Een populaire optie is een grote tussenafstand van een meter of meer. Zo lijkt het of er gigantische tegels op je terras liggen, het oogt magnifiek en hierdoor voelt je terras ook ruimer aan. Door het oppervlak dat gepolijst is, krijgt je terras een strakke glanzende uitstraling en krijgt het een gelijkaardige uitstraling als natuursteen.

Onderhoudsvriendelijke terras


Zoals we eerder vertelden, is een terras in beton erg onderhoudsvriendelijk. Wel is het belangrijk om afgestorven bladeren regelmatig weg te vegen. Het zit namelijk zo: in plantmateriaal zitten zuren die mogelijk vlekken kunnen veroorzaken. Wanneer je je beton terras in tegellook wil schoonmaken, dan grijp je best naar een neutraal reinigingsmiddel.


Aangezien betontegels chemicaliën en zuren niet goed kunnen verdragen, vermijd je best agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor. Doe je dit wel, dan is de kans om je terras te beschadigen aanzienlijk groter. Ook het gebruik van een hogedrukreiniger is afgeraden want hierdoor kan je de beschermende toplaag beschadigen, als alternatief kan je wel gebruik maken van een speciale terrasreiniger. Zo blijft jouw terras in beton erg lang in absolute topconditie.


Interesse in een beton terras met elegante tegellook, voor bij je bedrijfsgebouw of bij jou thuis? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Betonwerken Careye. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte via offertes@betonwerkencareye.be.
Comments


bottom of page