top of page

Betonvloer reinigen? Lees onze tips voor een vlot onderhoud


Betonvloer reinigen | Careye Betonwerken
Betonvloer reinigen | Careye Betonwerken


Heb je in jouw magazijn een betonvloer die nogal stoffig oogt? Of ben je in een andere situatie op zoek naar tips om je betonvloer te reinigen? Wij helpen je graag op weg.


Impregneren van de betonvloer ter bescherming


In industriële omgevingen kan het voorvallen dat stof of vuil zich ophoopt in de voegen van de vloer. Gelukkig is een betonvloer reinigen geen moeilijke opdracht. Deze vloeren zijn net erg onderhoudsvriendelijk, waardoor vuil zich niet zal hechten in de voegen, maar slechts oppervlakkig aanwezig is.


Een stoffige vloer kan je grotendeels voorkomen door je betonvloer te laten impregneren. Dit wordt meteen na het polieren toegepast. Door het chemisch proces dat plaatsvindt wordt de toplaag van je vloer harder, dichter, stofvrij én gemakkelijker in onderhoud. Er vindt namelijk een kristallisatie plaats en deze kristallen vullen de poriën in de vloer. Door de verhoogde dichting is de betonvloer aanzienlijk minder gevoelig voor stof, vuil, vocht en vlekken.


Ter illustratie: een gewone betonvloer heeft een dichtheid van circa 85 procent. Dat is vergelijkbaar met onbehandelde natuursteen. Een mooi cijfer, maar na impregnatie bedraagt de dichtheid ongeveer 95 procent. Een grote meerwaarde dus voor je betonvloer.


Betonvloer reinigen met kwalitatieve producten


Zelfs na het impregneren, kan de toplaag natuurlijk nog altijd wat vuil worden door de activiteiten die plaatsvinden. In dat geval is het aangewezen om je betonvloer te reinigen met aangepaste producten.


Power Clean is bijvoorbeeld een reinigingsproduct dat wateroplosbaar en biologisch afbreekbaar is. Toch is het voldoende krachtig, zelfs voor de vuilste betonvloeren. Vet, olie, brandschade, roet of ander hardnekkig vuil? Met Power Clean ben je goed gewapend om je betonvloer te reinigen.


Meer tips over het onderhoud van een betonvloer of andere vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Betonwerken Careye via info@betonwerkencareye.be.
Комментарии


bottom of page