top of page

Scheuren in een betonvloer: hoe kan je ze vermijden?


Scheuren betonvloer | Careye Betonwerken
Scheuren betonvloer | Careye Betonwerken


Het is erg moeilijk om scheuren in een betonvloer helemaal te voorkomen. We leggen het even kort uit, zonder al te technisch te worden.


Onveilige situaties door scheuren in een betonvloer


De treksterkte van beton is tamelijk laag als je het vergelijkt met de druksterkte. Bij de berekening van je constructie mag er meestal ook geen rekening gehouden worden met de treksterkte. Er zijn echter verschillende gradaties mogelijk bij scheuren in een betonvloer.


Bij aansluitende barsten heb je het risico dat er betonbreuk ontstaat. In die situatie komen er stukken beton los, wat een gat veroorzaakt. Het gevolg is dat het toeslagmateriaal zichtwaar wordt en de reparatie een aardige klus wordt. De behandeling van een scheurtje daarentegen is een veel kleinere opdracht.


Gaten in de betonvloer en zelfs kleinere scheuren zorgen voor onveilige situaties. Stel bijvoorbeeld dat werknemers over de kapotte betonvloer blijven rijden. De beschadigde betonvloer zal voor meer schokken en vervolgens ook fysieke ongemakken zorgen.


Optimale bescherming bij Betonwerken Careye


Liever voorkomen dan genezen, dat is ons credo bij Betonwerken Careye. Wij opteren er dan ook voor om je betonvloer optimaal te beschermen, om zo de kans op scheurtjes tot het absolute minimum te beperken. Dat doen we door een extra coating of beschermlaag over de betonvloer heen te gieten.


Een betonvloer correct gieten, vergt het juiste materiaal en kwalitatieve grondstoffen. Net daarom raden we af om zelf aan de slag te gaan. Ook andere factoren zijn namelijk belangrijk, zoals bijvoorbeeld de samenstelling van je betonmix of de stabiliteit van je ondergrond. Bovendien heb je voor de afwerking een vlindermachine nodig, wat particulieren doorgaans niet in huis hebben.


Wil je scheuren in een betonvloer vermijden? Neem dan contact op met Betonwerken Careye via info@betonwerkencareye.be voor een professionele plaatsing van jouw nieuwe betonvloer.
Comments


bottom of page