top of page

Ontdek de verschillende toepassingen van ter plaatse gestorte wanden

Bijgewerkt op: 20 mei 2022


Uitgewassen beton | Geborsteld beton


Bij ter plaatse gestorte wanden wordt het beton op de bouwlocatie zelf gegoten en niet op voorhand in een gecontroleerde omgeving in een fabriek, zoals bij prefab betonbouw. Belangrijk hierbij is dat er grondige afspraken gemaakt worden tussen alle betrokken partijen. Denk aan de bedrijfsleiding (of bewoners bij woningen), aannemer, architect of betoncentrale. Alleen op deze manier heb je de zekerheid dat het beton qua uitzicht naar wens is. Sommige personen opteren voor een ruwe afwerking terwijl anderen dan weer helemaal fan zijn van een egale look.


Toepassingen


Wie denkt aan ter plaatse gestorte wanden, denkt doorgaans dat deze zullen dienst doen als fundering voor de woning of het bedrijfsgebouw. Toch wordt het steeds populairder om voluit voor zichtbare betonbouw te kiezen.


Dat wil zeggen dat je ter plaatse gestorte wanden deel uitmaken van het uiteindelijke gebouw en de afwerking. Uiteraard is dit niet alleen van toepassing op de wanden, maar eveneens op de betonvloeren.


Afwerking


Als klant hebt kan je opteren voor verschillende afwerkingen bij ter plaatse gestorte wanden. De eerste mogelijkheid is de industriële look. hierbij bewerkt men het beton niet en wordt het beton in originele staat gehouden. Hierdoor zie je de originele oneffenheden, bubbels en kleurverschillen in het beton en kunnen we spreken van een ruwe afwerking.

De tweede mogelijkheid is bewerkt beton, het beton krijgt in dit geval een ‘opknapbeurt’ waarbij men voor een egale, vlakke en uniforme look gaat. Dit beton kan je ook laten bekleden met tegels, planken of ander materiaal. Het biedt met andere woorden een verregaande flexibiliteit voor verdere afwerking.


Niet enkel vloeren, maar ook binnenmuren van je woning kan je met een gladde afwerking laten plaatsen. Een groot pluspunt bij ter plaatse gestorte wanden is dat ze makkelijk in afwerking zijn, zo is bepleistering niet nodig. Je kan dus meteen beginnen behangen, schilderen of decoreren. Wanneer je de betonlook behoudt, creëer je een industriële, strakke en moderne look die momenteel erg in is.


Heel wat mogelijkheden en dus is het aangeraden om beroep te doen op een expert voor de ideale toepassing. Aarzel dus niet om contact op te nemen met Betonwerken Careye. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte via offertes@betonwerkencareye.be.
Comments


bottom of page